SDS dobila sudski spor protiv bivšeg premijera RS

Izvor: Blic, 14.Apr.2014, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS dobila sudski spor protiv bivšeg premijera RS

Srpska demokratska stranka (SDS) je saopštila da je dobila sudski spor koji je protiv nje vodio Aleksandar Džombić, još od kada je bio ministar finansija u Vladi Republike Srpske. Aleksandar Džombić

U današnjem saopštenju se navodi da je Okružni sud u Banjaluci obavezao je bivšeg ministra finansija i premijera RS Aleksandra Džombića da SDS-u nadoknadi troškove parničkog postupka.

Džombić je tužio SDS zbog saopštenja u kojem je ta stranka 19. maja 2008. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine od istražnih organa zatražila da ispitaju navode o Džombićevim nezakonitim radnjama i zloupotrebi položaja i ovlašćenja. On je u to vreme bio ministar finansija RS.

Okružni sud u Banjaluci je, kako se navodi, uvažio žalbu žalba SDS na raniju presudu banjalučkog Osnovnog suda i odbio Džombićev zahtev da mu SDS isplati šet hiljada maraka (oko tri hiljade evra) naknade nematerijalne štete zbog povrede ugleda, i nadoknadi mu troškove parničnog postupka.

U obrazloženju presude Okružnog suda se navodi da tekst u saopštenju ne predstavlja povredu ugleda, odnosno klevetu, jer je Džombić javna ličnost i kao takav je podložan kritici, komentarima i osudi javnosti.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SDS dobila spor protiv Džombića

Izvor: B92, 15.Apr.2014, 00:33

Banjaluka -- Srpska demokratska stranka saopštila da je dobila sudski spor koji je protiv nje vodio Aleksandar Džombić, još od kada je bio ministar finansija u Vladi RS...U današnjem saopštenju SDS se navodi da je Okružni sud u Banjaluci obavezao je bivšeg ministra finansija i premijera RS Aleksandra...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.