SDS: Bez slobodnih medija nema slobodnog društva

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Maj.2015, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS: Bez slobodnih medija nema slobodnog društva

Socijaldemokratska stranka poručila je danas, na Svetski dan slobode medija, da je borba za slobodu medija temelj borbe za slobodu celokupnog društva i svakog njegovog pojedinca.

"Nažalost, medijska situacija sa kojom se danas suočavamo u Srbiji svedoči ne samo o alarmantnoj situaciji u pogledu slobode medija, već i o niskom stepenu demokratičnosti i slobode našeg društva", piše u saopštenju ove stranke.

Naše društvo ne može napredovati ni u jednoj oblasti, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << piše u saopštenju, ukoliko je sloboda medija limitirana cenzurom, autocenzurom i ukoliko se javno mnjenje oblikuje tabloidima koji su usmereni na kriminalizaciju i satanizaciju pojedinaca.

"Najoštrije osuđujemo nasilje nad medijskim radnicima i pretnje i ucene kojima su izloženi oni koji svoj posao obavljaju profesionalno, odgovorno i u skladu sa etičkim kodeksom", navedeno je u saopštenju.

Socijaldemokratska stranka podržava, kako piše, borbu novinara koji u takvim okolnostima odolevaju političkim i finansijskim pritiscima i imaju hrabrosti da nastave borbu za povratak ugleda novinarske profesije u Srbiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.