SDP: Neprimeren vokabular pojedinih poslanika

Izvor: RTS, 25.Dec.2014, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDP: Neprimeren vokabular pojedinih poslanika

Socijaldemokratska partija Srbije saopštila je da je zabrinuta zbog neprimerenog vokabulara pojedinih poslanika koji su, kako navode iz te stranke, skupštinsku raspravu doveli na ivicu incidentne situacije.

Ta stranka je apelovala na predstavnike svih političkih subjekata u Srbiji da lične nesuglasice ne iznose na mestima koja su namenjena isključivo za rasprave koje treba da donesu boljitak državi i građanima, prenosi Tanjug.

"Smatramo da je prisustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ministara u skupštinskoj sali, koji su time pokazali poštovanje prema poslanicima i parlamentu, trebalo iskoristi na konstruktivniji način, u cilju poboljšanja predloženih zakonskih rešenja, a ne za lične obračune i ispoljavanje političkog animoziteta", navode iz SDP-a.

Ta stranka je dodala da neprimerene reči koje su se mogle čuti tokom sednice ne predstavljaju ništa drugo nego narušavanje integriteta i dostojanstva Skupštine Srbije i narodnih poslanika.

Iz SDP-a poručuju da se zalažu za konstruktivan dijalog, usmeren ka rešavanju problema u državi, kako u skupštinskoj sali, tako i van nje.

"Skupština je mesto na kome poslanici treba da demonstiraju političku kulturu i da konstruktivnim dijalogom pokažu volju za politički kompromis, a ne da je koriste kao arenu za beskorisne obračune i jalovu raspravu koja dodatno stvara tenzije u društvu", zaključuje se u saopštenju SDP-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.