SDA Sandžaka: Miloševićev duh još živi

Izvor: B92, 16.Avg.2016, 16:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDA Sandžaka: Miloševićev duh još živi

Novi Pazar -- SDA Sandžaka ocenila je da su izjave o podizanju spomenika i oslobađanju od odgovornosti Slobodana Miloševića dokaz da je Srbiji neophodan Zakon o lustraciji.

Predstavnik te stranke čiji je lider Sulejman Ugljanin, Merfid Kamešničanin rekao je agenciji Beta da su "Miloševićeva politika i duh još uvek živi u Srbiji i svim njenim strukturama".

On je dodao da i "to potvrđuje da je autonomija Sandžaka minimum za političku egzistenciju Bošnjaka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ovoj zemlji" i da je neophodan Zakon o lustraciji, na čijem donošenju insistira SDA Sandžaka.

"Izjave najviših državnih funkcionera objašnjavaju i zašto još uvek nisu rešeni zločini organizovanog državnog terora kroz etničko čišćenje, masovne otmice, mučenja i ubistva Bošnjaka Sandžaka tokom devedesetih godina prošlog veka, što je direktan rezultat Miloševićeve zločinačke politike”, rekao je Kamešničanin.

Po nedavnom pisanju pojednih medija, u presudi Haškog tribunala bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću se navodi da nije bilo dovoljno dokaza da je Milošević bio saglasan sa stvaranjem etnički čiste teritorije.

Potom je počasni predsednik SPS i Miloševićev blizak saradnik Milutin Mrkonjić najavio da će tražiti da Miloševiću bude podignut spomenik, a taj predlog je podržao i lider SPS Ivica Dačić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.