SASLUŠAN VEĆI BROJ LICA: Makedonsko tužilaštvo identifikovalo 15 osoba koje su učestvovale u sukobima

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2017, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SASLUŠAN VEĆI BROJ LICA: Makedonsko tužilaštvo identifikovalo 15 osoba koje su učestvovale u sukobima

Pet osoba je već privedeno

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju potvrdilo je danas da je do sada identifikovano 15 lica koji su učestvovali u sukobima u Sobranju i protiv kojih je MUP podneo krivičnu prijavu.

U saopštenju tužilaštva se navodi da je dosad "saslušan veći broj lica" i da će saslušanja biti nastavljena sa ciljem prikljupljanja svih podataka o dešavanjima u Sobranju, prenela je MIA.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije je prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << saopštilo da je Jedinica za nasilni kriminal SUP Skoplje Osnovnom javnom tužilaštvu podnela krivične prijave protiv 15 lica u vezi sa sukobima koji su se desili u četvrtak uveče u Sobranju, od kojih je pet osoba već privedeno.

Poslanici stranke Albanaca u Makedoniji DUI su, zajedno sa predstavnicima Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) u Sobranju, u četvrtak uveče spornim glasanjem izabrali novog predsedavajućeg parlamenta Talata Džaferija, nakon čega su pristalice VMRO-DPMNE bivšeg premijera Nikole Gruevskog i inicijative "Za zajedničku Makedoniju" upali u Sobranje.

Ukupno je 83 ljudi zatražilo medicinsku pomoć u bolnicama u Skoplju, među povređenima je bilo 54 civila, 25 policajca, tri poslanika i jedan novinar.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.