SAD zabrinuta zbog Makedonije

Izvor: Radio 021, 02.Feb.2015, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD zabrinuta zbog Makedonije

Ambasada SAD u Makedoniji saopštila je da sa zabrinutošću prati krivični postupak protiv opozicionog lidera Zorana Zaeva.

"Pozivamo vlasti da ispune najviše standarde vladavine prava, transparentnosti, pravičnosti, zaštite prava govora i nezavisnosti sudstva u daljem postupku, kako bi bio obezbeđen integritet demokratskih procesa u Makedoniji", piše u saopštenju ambasade SAD u Makedoniji.

Lider glavne makedonske opozicione Socijaldemokratske stranke Zoran Zaev >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << optužen je da je kovao zaveru sa stranom obaveštajnom službom da svrgne makedonsku vladu.

Zaev je juče negirao te optužbe navodeći da vlasti uzalud pokušavaju da spreče objavljivanje nečeg što je, kako je istakao, zapaljivi dokaz krivičnih radnji konzervativnog premijera Makedonije Nikole Gruevskog.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.