Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Jul.2015, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD uputio zahtjev za izručenje dužnosnika FIFA-e

Švicarske vlasti saopćile su da su Sjedinjenje Američke Države zatražile izručenje sedmorice dužnosnika FIFA-e uhapšenih u Zurichu u maju.

Federalni ured za pravosuđe saslušaće sedmoricu oko zahtjeva za izručenjem. Nakon toga preostaje 14 dana da odgovore na zahtjeve, ali mogu dobiti i dodatno vrijeme od još dva tjedna.

Zahtjev za izručenje temelji se na sumnji na mito i korupciju veću od 100 milijuna dolara.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

SAD traži izručenje zvaničnika FIFA

Izvor: B92, 02.Jul.2015

Američke vlasti zatražile su izručenje sedmorice zvaničnika FIFA, uhapšenih u maju u Cirihu pod optužbom za korupciju, prenosi Rojters...Švajcarske vlasti saopštile su da je američka ambasada u Bernu u sredu poslala zvanični ekstradicioni zahtev...Sedmorica zvanicnika FIFA uhapšeni su dva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.