SAD na ispitu

Izvor: VOA, 11.Maj.2015, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD na ispitu

Američki zvaničnici suočili su se danas u Ženevi sa pitanjima o upotrebi smrtne kazne, prekomerne sile od strane policije i merama za očuvanje nacionalne bezbednosti

Savet Ujedinjenih nacija za ljudska prava analizirao je praksu SAD kada je reč o ljudskim pravima.

Zvaničnik američkog sekretarijata za pravosuđe Džejmes Kedogan naveo je nekoliko nedavnih slučajeva koji su izazali veliku pažnju javnosti, kada je policija ubila nenaoružane Afroamerikance, dodajući >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << da SAD moraju da urade bolji posao, kada se radi o očuvanju ljudskih prava.

Pažnju je takođe privuklo sprovođenje smrtne kazne, s tim da je nekoliko zemalja zatražilo ukidanje te prakse, dok su druge tvrdile da SAD moraju da zadovolje bar minimum, u smisli da osiguraju da zatvorenici sa intelektualnim hendikepom ne budu pogubljeni.

Razgovaralo se takođe o tretmanu radnika migranata, oštrim tehnikama ispitivanja od strane CIA, i držanju pritvorenika u Zalivu Gvantanamo.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.