SAD izveo vazdušne udare na snage Islamske države

Izvor: RTS, 31.Avg.2014, 02:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD izveo vazdušne udare na snage Islamske države

SAD izvele su vazdušne napade na snage Islamske države nedaleko od brane Mosul u Iraku, saopštio Pentagon. Do sada ukupno 115 vazdušnih udara širom Iraka.

SAD izvele su vazdušne napade na snage Islamske države nedaleko od brane Mosul u Iraku, saopštio je Pentagon.

"U vazdušnim napadima uništena su oklopna vozila Islamske držve, njihovi borbeni položaji, oružje i značajno su oštećeni njihovi objekti", navedeno je u saopštenju Pentagona, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << AFP.

Napadi su sprovedeni kao podrška kurdskoj i iračkoj vojsci, ali i radi zaštite infrastrukture, američkog osoblja i objekata i kao podrška humanitarnim naporima, navedeno je u saopštenju.

Američka centralna komanda izvela je do sada ukupno 115 vazdušnih udara širom Iraka.

Iračke vlasti nastoje da povrate veliki deo svoje teritorije koja je došla pod kontrolu ekstremista Islamske države, koji su započeli ofanzivu u junu, zauzevši drugi po veličini irački grad Mosul.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD bombardovale snage Islamske države

Izvor: RTS, 31.Avg.2014

Sjedinjene Države izvele su vazdušne napade na snage Islamske države nedaleko od brane Mosul u Iraku, saopštio je Pentagon. Do sada ukupno 115 vazdušnih udara širom Iraka...U vazdušnim napadima uništena su oklopna vozila Islamske držve, njihovi borbeni položaji, oružje i značajno su oštećeni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.