SAD bombardovale kamp džihadista

Izvor: B92, 18.Sep.2014, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD bombardovale kamp džihadista

Američki avion bombardovao je danas kamp za obuku džihadista Islamske države na severu Iraka, zgrade, borce i vozila u prvom vazdušnom napadu te vrste.

"U jednom napadu na kamp za obuku ID jugoistočno od Mosula, uništeno je jedno oklopno vozilo ID, dve zgrade koje su koristili borci ID i jedna jedinica ID", saopštila je Centralna komanda SAD koja je zadužena za američke snage na Bliskom istoku.

Ovo je prvi put da je jedan američki avion imao za metu kamp za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obuku džihadista, još otkako su SAD započele vazdušne napade protiv ID 8. avgusta, rekao je neimenovani vojni izvor za AFP.

U momentu napada, oko 40 boraca, džihadista, nalazilo se u kampu.

U drugom vazdušnom udaru, uništeno je skladište municije ID jugoistočno od Bagdada, navela je Centralna komanda.

Američki avioni su protiv sunitskih ekstremista od 8. avgusta izveli 176 vazdušnih napada, uglavnom na severu Iraka.

Američki predsednik Barak Obama najavio je nemilosrdnu borbu protiv ID, koja je osvojila veliki deo teritorije u Siriji i Iraku.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.