SAD: Policajac uhapšenog šutnuo u glavu, podneta tužba

Izvor: B92, 23.Okt.2016, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Policajac uhapšenog šutnuo u glavu, podneta tužba

Pensilvanija -- Snimak hapšenja jedne grupe mladića osumnjičenih za pljačku u Pensilvaniji ponovo je izazvao kotroverze o brutalnosti američke policije.

Hektor Medina Pena podneo je tužbu protiv policajca Džozefa Inaete zbog toga što ga je u toku hapšenja šutnuo u glavu.

Medina Pena je nakon incidenta hospitalizovan na tri dana, navodi se u tužbi, a protiv policajca nije pokrenut nikakav disciplinski postupak.

Na snimku se vidi kako je policija zaustavila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << automobil, a prvi iz automobilasa podignutim rukama je izašao Medina Pena.

On je bio na kolenima i pratio je policijska uputstva, dok su iz automobila izvučena još tri muškarca.

Inaeta je u tom trenutku prišao, udario osumnjičenog nogom u glavu, zbog čeka je ovaj pao na zemlju.

Četvorica osumnjičenih se terete da su opljačkali jeda striptiz bar.

Medina Pena je u tužbi naveo i da se protiv tog policajca vodilo desetine slučajeva zbog fizičkog zlostavljanja od 2006. godine.

Šef policije u gradu Alentaunu u Pensilvaniji je izdao saopštenje povodom tužbe u kojoj je naveo da je Medina Pena odbio da sarađuje sa policiom i da je u više navrata posegnuo ka pojasu što je delovalo sumnjivo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIDEO: Policajac uhapšenog šutnuo u glavu, podneta tužba

Izvor: Radio 021, 23.Okt.2016

Snimak hapšenja jedne grupe mladića osumnjičenih za pljačku u Pensilvaniji ponovo je izazvao kotroverze o brutalnosti američke policije...Hektor Medina Pena podneo je tužbu protiv policajca Džozefa Inaete zbog toga što ga je u toku hapšenja šutnuo u glavu...Medina Pena je nakon incidenta hospitalizovan...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.