S.Arabija:Srušio se krov na radnike

Izvor: B92, 27.Apr.2015, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

S.Arabija:Srušio se krov na radnike

Najmanje četiri građevinska radnika su poginula, a 14 je povređeno nakon što se srušio krov zgrade u izgradnji u univerzitetskom kampusu u Saudijskoj Arabiji.

Portparol Saudijskog Crvenog polumeseca navodi da je među povređenima šestoro sa teškim povredama, osam lakše povređeno, dok je troje ili šestoro i dalje pod ruševinama, prenose agencije.

U saopštenju se navodi da je u vreme rušenja čiji uzrok nije objavljen, na gradilištu bilo 50 radnika.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Krov od cementa i čelika koji je pao bio je deo velikog konferencijskog centra koji se gradi, u okviru Univerziteta al-Kasim u gradu Burajdah na oko 360 kilometara severozapadno od Rijada, a na gradilištu je, u trenutku nesreće, bilo 50 radnika.

Guverner saudijske pokrajine naredio je formiranje komiteta za istragu povodom nesreće. Komitet se sačinjavati predstavnici njegove kancelarije, univerziteta i regiona.

U izjavama nije navedeno koje su nacionalnosti poginuli radnici, kao i oni koji se navode kao nestali, mada su, kako javljaju agencije, većina iz Južne Azije poput Pakistana, Indije i Bangladeša.

Po prvim izveštajima, tvrdilo se da je 50 radnika bilo zatrpano ruševinama.

Lokalna vlast je pokrenula veliku akciju spasavanja, a portparol Crvenog polumeseca rekao je za Frans pres da je pod ruševinama još nekoliko radnika.

Ne navodi se državljanstvo poginulih i povređenih radnika. Većina radnika u Saudijskoj Arabiji je iz Pakistana, Indije i Bangladeša.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srušila se zgrada u Saudijskoj Arabiji, poginula četiri radnika

Izvor: Blic, 28.Apr.2015, 00:45

Najmanje četiri građevinska radnika su poginula, 14 je povređeno, a nekoliko je, prema procenama lokalnih vlasti, zatrpano pošto se danas srušio krov zgrade u izgradnji u univerzitetskom kampusu u Saudijskoj Arabiji...Portparol Saudijskog Crvenog polumeseca navodi da je među povređenima šestoro...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.