Ruski tajkun pušten iz pritvora

Izvor: Vesti-online.com, 18.Dec.2014, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski tajkun pušten iz pritvora

Ruski tajkun Vladimir Jevtušenkov koji je bio u kućnom pritvoru od septembra zbog optužbi o pranju novca oslobođen je u četvrtak, rekao je njegov advokat, prenosi ruska agencija Interfaks.

Vest o oslobađanju Jevtušenkova, koji važi za jednog od najbogatijih ljudi u Rusiji, stigla je samo nekoliko sati pre godišnje konferencije za štampu ruskog predsednika Vladimira Putina.

To oslobadanje podseća na slučaj prošle godine kada je Putin posle svoje godišnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pres konferencije objavio da se oslobađa tajkun Mihail Hodorkovski.

"Vladimir Petrovič (Jevtušenkov) je sada slobodan čovek koji može da radi produktivno", rekao je Jevtušenkov advokat Vladimir Kozin.

Cena akcija kompanije AFK Sistema, čiji je Jevtušenkov većinski vlasnik i direktor, na vest o njegovom oslobađanju je danas na moskovskoj berzi MICEX skočila za više od 30 odsto.

Jedan od najprofitaliblnijih delova firme Sistema, naftna kompanija Bašnjeft prešla je ovog meseca u ruke ruske vlade.

Ruski Istražni komitet je Jevtušenkova 15. septembra optužio za pranje novca pri kupovini akcija Bašnjefta. Istraga smatra da je on 2009. godine kupio tu firmu po očigledno niskoj ceni, nižoj za 500 miliona dolara, ali Jevtušenkov odbacuje krivicu.

Portparol kompanije je rekao u telefonskom razgovoru s agencijom AP da neće komentarisati oslobađanje Jevtušenkova, ali da je tačna vest o tome da je on oslobođen.

Portparol ruskog Istražnog komiteta, takođe je potvrdio njegovo oslobađanje, prenele su ruske novinske agencije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.