Ruski tajkun Oleg Deripaska žalio se Merkelovoj na vladu Crne Gore

Izvor: Kurir, 29.Avg.2014, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski tajkun Oleg Deripaska žalio se Merkelovoj na vladu Crne Gore

On je optužio vladu te zemlje da ga je oštetila tako što mu je oduzela veoma važnu investiciju

PODGORICA - Ruski milijarder i donedavni vlasnik KAP Oleg Deripaska, koji se nalazi na čelu Centralnoevropske aluminijumske kompanije CEAC, žalio se nemačkoj kancelarki Angeli Merkel na Crnu Goru, optuživši vladu te zemlje da ga je oštetila tako što mu je oduzela veoma važnu investiciju.

CEAC je zatražio je u saopštenju od Merkelove da Crnoj Gori >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << naloži da poštuje „aki komuniter“, jedan od najznačajnijih pravnih i političkih principa evropskih integracija, ukoliko želi da postane deo EU.

- Dužnost je kancelarke kao jednog od najistaknutijih lidera u Evropi da iskoristi priliku i na samitu zemalja zapadnog Balkana insistira da Crna Gora počisti svoju kuću i dovede je u red pre nego što joj bude dozvoljeno da nastavi proces pridruživanja EU - kazali su iz CEAC.

CEAC je upravljao KAP do 8. jula 2013, kad je Privredni sud, na zahtev Ministarstva finansija Crne Gore, pokrenuo stečajni postupak. Najveći deo prigovora CEAC vezanih za to pred crnogorskim pravosuđem do sada je odbijen.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.