Ruske snage ubile osam pripadnika ID

Izvor: B92, 02.Avg.2015, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske snage ubile osam pripadnika ID

Ruske snage bezbednosti ubile su osam ekstremista, koji su nedavno postali članovi ID, u Republici Ingušetiji na prostoru Severnog Kavkaza.

To je saopštio je Državni komitet za borbu protiv terorizma.

"Prema informacijama bezbednosnih snaga, neutralisani ekstremisti nedavno su položili zakletvu i postali članovi međunarodne terorističke organizacije ID“, saopšteno je iz komiteta.

Među identifikovanim žrtvama je i Adam Tagilov, za koga se sumnjalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da stoji iza napada na Grozni, prestonicu Čečenije, decembra 2014, preneo je Sputnjik.

Agencija za borbu protiv terorizma saopštila je da je pronašla improvizovane eksplozivne naprave spremne za upotrebu i više od 2.000 komada municije tokom racije.

Federalna služba bezbednosti (FSB) objavila je u aprilu da se grupa ekstremista u oblasti severnog Kavkaza, nazvana "Imarat Kavkaz“, pridružila IS.

Reč je o militantnoj islamističkoj organizaciji koja želi formiranje nezavisnog kalifata u ruskom Severnom Kavkazu, u kom dominira muslimansko stanovništvo.

FSB procenjuje da bi čak 1.700 ekstremista iz Rusije moglo da se bori u redovima IS u Siriji i Iraku, gde je ova grupa tokom prošle godine zauzela ogromne delove teritorije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.