Ruska pomoć  Donjecku preko Crvenog krsta

Izvor: Akter, 14.Avg.2014, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska pomoć Donjecku preko Crvenog krsta

Prijem i distribuciju ruske humanitarne pomoći u samoproklamovanu Donjecku Narodnu Republiku nadgledaće Međunarodni komitet Crvenog krsta

Premijer DPR Aleksandar Zaharčenko je izjavio kako je prijem humanitarne pomoći postao moguć nakon konsultacija sa delegacijama ICRC u Rusiji, Belorusiji i Moldaviji, prenosi Itar Tas.

Zaharčenko je izrazio nadu da će distribucija pomoći biti transparentna koliko god je to moguće, dodajući da je će je nadzirati i komisija >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << DPR, u kojoj će, osim zvaničnika vlade te samoproklamovane republike, biti i poslanici novorosijskog parlamenta i predstavnici organizacija Narodni front Novorosije i Fondacija donbaske zajednice.

Ruski konvoj od gotovo 300 kamiona se danas zaustavio blizu grada Kemensk-Šahtinski, oko 50 km od granice sa Istočnom Ukrajinom, javljaju ruski mediji, a prenosi AFP.

Konvoj je napustio region Moskve u utorak sa više od 1.800 tona pomoći, uključujući medicinsku opremu, hranu za bebe, vreće za spavanje i električne generatore.

Rusko ministarstvo inostranih poslova pozvalo je danas na trenutni prekid vatre u Istočnoj Ukrajini kako bi se omogućila bezbedna isporuka humanitarne pomoći civilnom stanovništvu, prenose RIA novosti.

Ministarstvo je pozvalo zaraćene strane da pokažu političku volju da se ublaži patnja stanovništva u regionu zahvaćenom borbama.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Ruska pomoć biće dostavljena Donjecku preko Crvenog krsta

Izvor: Blic, 14.Avg.2014

Prijem i distribuciju ruske humanitarne pomoći u samoproklamovanu Donjecku Narodnu Republiku (DNP) nadgledaće Međunarodni komitet Crvenog krsta (ICRC), saopštila je danas pres služba DNP...Premijer DPR Aleksandar Zaharčenko je izjavio kako je prijem humanitarne pomoći postao moguć nakon konsultacija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.