Izvor: Press, 03.Okt.2015, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija uništila komandni centar IS u Raki

Rusko Ministarstvo odbrane danas je saopštilo da su "hirurški precizni" vazdušni napadi ruskih borbenih aviona uništili sedište džihadističke grupe Islamska država (IS) u blizini grada Raka.
         "U protekla 24 časa, borbeni avioni Suhoj Su-34 i Su-24M izvršili su 20 naleta i pogodili devet ciljeva IS", rekao je portparol Ministarstva Igor Konašenkov, dodajući da su ruski avioni sinoć >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << tokom šest naleta pogodili tri teroristička cilja, prenosi Raša tudej. "Avionska bomba BETAB-500 koju je lansirao Suhoj Su-34 u blizini Rake eliminisala je komandni centar jedne od terorističkih grupacija, kao i podzemno skladište eksploziva i municije", kazao je portparol. Raka je od 2013. defakto "prestonica" IS.  U ruskim vazdušnim udarima u provinciji Raka je u četvrtak poginulo 12 džihadista, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Britaniji, nakon što se Moskva našla pod optužbama Vašingtona da navodno cilja pozicije umerenih pobunjenika, odnosno protivnika sirijskog predsednika Bašara al-Asada. Rusija je pre tri dana pokrenula vojne operacije protiv IS u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.  Kako je rekao pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska avijacija uništila još jedan komandni centar ISIL-a (FOTO,VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Okt.2015

RAKA – Ruski vazdušni napadi su uništili zapovjedništvo ISIL-a u blizini Rake, uporišta džihadističke organizacije na sjeveroistoku Sirije, kao i jedan podzemni bunker, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane...Ruska avijacija koja se nalazi u vazdušnoj bazi "Hmejmim" nastavlja da sa...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.