Rusija stvara novi teški raketni sistem

Izvor: B92, 24.Apr.2016, 00:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija stvara novi teški raketni sistem

Moskva -- Ministarstvo odbrane Rusije završilo je rad na modernizaciji teških višecevnih raketnih sistema.

U ovom trenutku razmatra se izrada novog kompleksa sa povećanim dometom, saopšteno je u ruskom ministarstvu.

Postojeći teški višecevni raketni sistemi su modernizovani, saopštio je načelnik u Ministarstvu odbrane Rusije Mihail Osiko u intervjuu za radio „Ruska služba novosti“.

"Teški višecevni raketni sistemi već su modernizovani. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U ovom trenutku se dodatno razmatra izrada novog raketnog kompleksa povećanog dometa“, rekao je Osiko.

On je, takođe, rekao da u okviru „jednostavnih“ raketnih sistema Ministarstvo vodi „kompleksan rad koji podrazumeva korišćenje jedinstvenog lansirnog uređaja kako za obične granate tako i za rakete“.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija pravi novi teški raketni sistem

Izvor: Blic, 24.Apr.2016

Ministarstvo odbrane Rusije završilo je rad na modernizaciji teških višecevnih raketnih sistema. U ovom trenutku razmatra se izrada novog kompleksa sa povećanim dometom, saopšteno je u Ministarstvu...Postojeći teški višecevni raketni sistemi su modernizovani, saopštio je u subotu načelnik...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.