Rusija sprema svoju Vikipediju

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Avg.2016, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija sprema svoju Vikipediju

Rusija namerava da formira naučno-obrazovni interaktivni enciklopedijski internet portal, koji bi trebalo da bude direktni konkurent Vikipediji.

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev već je potpisao neophodnu dokumentaciju za osnivanje portala, a za osnovu projekta biće uzeta Velika ruska enciklopedija, kao i druge ruske naučne enciklopedije, prenosi Sputnjik.

Prema rečima direktora Ruske nacionalne biblioteke Aleksandra Vislija pojavom novog portala građani će imati >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mogućnost da biraju odakle će da crpe informacije i kome će više da veruju.

Ideja o formiranju portala pojavila se još 2014. godine jer predstavnici Ruske nacionalne biblioteke smatraju da Vikipedija sadrži mnogo netačnosti, kao i da pojedine činjenice vezane za geopolitičku situaciju mogu biti predstavljene neobjektivno, navodi Sputnjik.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Rusija sprema svoju Vikipediju

Izvor: Vesti-online.com, 30.Avg.2016

Rusija namerava da formira naučno - obrazovni interaktivni enciklopedijski internet portal, koji bi trebalo da bude direktni konkurent "Vikipediji"...Premijer Rusije Dmitrij Medvedev već je potpisao neophodnu dokumentaciju za osnivanje portala, a za osnovu projekta biće uzeta Velika ruska enciklopedija,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.