Rusi ponovo testirali Bulavu

Izvor: B92, 28.Nov.2014, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi ponovo testirali "Bulavu"

Moskva -- Ruska ratna mornarica uspešno je testirala interkontinentalnu balističku raketu sa nuklearne podmornice.

Kako prenosi agencija Tass, raketa tipa “Bulava“ lansirana je sa podmornice “Aleksandar Nevski“ u vodama nedaleko od poluostrva Kamčatka.

“Podmornica je izvršila testirno lansiranje iz potopljenog položaja. Svi parametri leta “Bulave“ normalno su funkcionisali“, naveo je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On je dodao i da je bojeva glava, koju nosi raketa, uspešno pogodila kopneni cilj na poluostrvu Kamčatka.

Ovo bi trebalo da bude poslednje testiranje "Bulave" u ovoj godini, kako je prethodno najavila zvanična Moskva. Do sada je izvršeno nekoliko probnih ispaljivanja, a neka od njih su bila i neuspešna.

Raketa "Bulava" bi trebalo da bude ključni adut ruskog nuklearnog arsenala u narednih deset godina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusi uspešno testirali interkontinentalnu raketu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2014

Drugi put u poslednjih mesec dana ruska mornarica uspešno je testirala novu interkontinentalnu balističku raketu "Bulava", saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije...Prema rečima portparola Ministarstva odbrane general-majora Igora Konašenkova, raketa je ispaljena iz nuklearne podmornice "Aleksandar...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.