Rusi objavili detalje paklenog plana: Evo kako su teroristi pripremali napad u Sankt Peterburgu

Izvor: Telegraf.rs, 26.Jun.2017, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi objavili detalje paklenog plana: Evo kako su teroristi pripremali napad u Sankt Peterburgu

Bombaš samoubica, njegovi saradnici i strani nalogodavac koristili su mesindžer aplikaciju "Telegram" za pripremu terorističkog napada u Sankt Petrogradu, saopštila je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB).

- U toku operacije sprovođenja istrage o terorizmu od 3. aprila u metrou Sankt Peterburga, FSB je dobila pouzdanu informaciju da su bombaš-samoubica, njegovi saradnici i strani nalogodavci koristili mesindžer "Telegrama" za prikrivanje svojih kriminalnih namera u svim fazama >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << organizacije i pripreme terorističkog napada - navedeno je u saopštenju.

Prilikom eksplozije na potezu između stanica "Senski trg" i "Tehnološki institut 2" početkom aprila poginulo je 16 osoba, uključujući i samog bombaša-samoubicu.

Još jedna eksplozija na stanici "Trg ustanka" je izbegnut, a istražni komitet otvorio je istragu o napadu, preneo je Sputnjik.

Teroristi aktivno koriste "Telegram", jer on omogućava da napravite tajne razgovore sa visokim nivoom šifrovanja informacije koja se prenosi, navedeno je u saopštenju ruske FSB.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Rusija preti da će zabraniti Telegram

Izvor: Informacija.rs, 27.Jun.2017, 01:31

Ruska federalna agencija za nadzor komunikacija, informativnih tehnologija i masovnih medija Roskomnadzor zapretila je da će zabraniti popularnu aplikaciju za šifrovanu komunikaciju Telegram pošto je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila da su teroristi koristili ovu aplikaciju za organizaciju...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.