Rugovini sledbenici bombom upozoravaju direktora RTK

Izvor: B92, 30.Avg.2016, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rugovini sledbenici" bombom "upozoravaju" direktora RTK

Grupa koja sebe naziva "Rugovasit" (Rugovci) preuzela je odgovornost za napad ručnom bombom na kuću generalnog direktora RTK Mentora Šalje.

To je objavio prištinski portal Indeksonlajn.

Ta grupa je u saopštenju navela da je napad samo upozorenje, optuživši Šalju da "drži samo stranu vlade".

"Ukoliko (Šalja) odmah ne podnese ostavku u RTK, život će mu biti u opasnosti. On ne objavljuje šta kaže opozicija jer se ona protivi demarkaciji, posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je u pitanju Samoopredeljenje...", navela je grupa "Rugovasit".

Grupa je pozvala vladu da ih "ozbiljno shvati" i ne odobri demarkaciju jer će, kako su prema pisanju Indeksonlajna zapretili, "biti žrtava".

Šalja je za RTK potvrdio da je u nedelju oko 22 sata na njegovu kuću koja se nalazi u prištinskom naselju Matičane, bačena eksplozivna naprava.

Prema njegovim rečima, eksplozija je bila snažna, a bomba je bačena iza kuće.

Pre nekoliko dana bačena je granata u dvorište zgrade RTK, a prema pisanju prištinskih medija, odgovornost i za to je preuzela grupa "Rugovasit".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.