Rudnik »Sase« rekonstruisao put i sanirao klizište

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Maj.2015, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rudnik »Sase« rekonstruisao put i sanirao klizište

SREBRENICA - Radnici i građevinska operativa Rudnika olova i cinka "Sase" kod Srebrenice sanirali su klizište, izgradili propuste i rekonstruisali oštećenu dionicu lokalnog puta od Bjelovca prema naselju Sase i istoimenom rudniku.

Opština Srebrenica obratila se ovom kolektivu da pruži pomoć za sanaciju klizišta na ovom putnom pravcu i rukovodstvo rudnika pozitivno je odgovorilo na taj zahtjev.

"Naši stručnjaci su snimili stanje i uradili projekat za rekonstrukciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << koji je opština prihvatila. Vrijednost radova koji su izvedeni je 47.000 KM", izjavila je Jelena Petrić, predsjednik Upravnog odbora ovog rudnika.

Ona je pojasnila da su prošlogodišnje poplave i klizišta pričinili oštećenja na ovom, kao i na mnogim drugim putevima, za čiju rekonstrukciju opština Srebrenica nema sredstava, a Rudnik je pružio pomoć da taj put bude saniran.

"Rudnik 'Sase' nastoji da doprinosi opštem razvoju i poboljšanju životnih uslova kao i infrastrukture u srebreničkoj opštini i pružamo pomoć za organizovanje raznih skupova, manifestacija, realizaciju projekata i obnovu objekata", rekla je Petrićeva.

Put koji je rekonstruisan, osim Rudnika "Sase" koriste i stanovnici nekoliko sela, Šumsko gazdinstvo "Drina" i manastir Svete Trojice koji se nalazi u brdima dva kilometra iznad kolonije i rudnika u Sasama.

Rudnik "Sase" je najveći privredni kolektiv u srebreničkoj opštini sa 520 zaposlenih, a posluje u okviru kompanije "Gros" iz Gradiške čiji je većinski vlasnik engleska kompanija "Mineko".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Rudnik »Sase« rekonstruisao put i sanirao klizište

Izvor: Cafe.ba, 05.Maj.2015

SREBRENICA - Radnici i građevinska operativa Rudnika olova i cinka "Sase" kod Srebrenice sanirali su klizište, izgradili propuste i rekonstruisali oštećenu dionicu lokalnog puta od Bjelovca prema naselju Sase i istoimenom rudniku...Opština Srebrenica obratila se ovom kolektivu da pruži pomoć za...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.