Izvor: Studio B, 26.Apr.2015, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Gledalac pita da li na gradskim grobljima ima čuvara i zašto građani izdvajaju novac za održavanje kada se na grobljima krade? Konkretno, reč je o Novom Bežanijskom groblju. Gledalac Dragomir kaže da „ako danas odnese cveće na groblje već sutra ga nema".

Odgovor smo dobili od JKP „Pogrebne usluge":

U proteklih nekoliko godina bezbednost na gradskim grobljima podignuta je na viši nivo i broj krađa je znatno smanjen. Sarađujemo i sa komunalnom policijom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << i područnim stanicama policije, koje povremeno vrše obilazak i kontrolu naših grobalja. U cilju pojačane kontrole postoji video nadzor, terenska kontrola, kao i čuvari na kapijama groblja. Pored toga, pojačana je i aktivnost ostalih radnika obezbeđenja, kako bi se krađe i skrnavljenja sveli na najmanju meru. Iako smo stalno prisutni i aktivni na terenu, svesni smo da smo ipak samo jedna karika u lancu suzbijanja krađa i vandalizma na grobljima. I pored svih mera koje preduzimamo, nažalost, dešavaju se pojedinačni slučajevi krađa.

Cilj nam je da i dalje jačamo našu službu obezbeđenja, personalno i tehnički, proširimo video nadzor i sl.

Ovom prilikim Vas obaveštavamo da je juče, 23.04.2015. godine, Služba obezbeđenja JKP „Pogrebne usluge" u parceli 110 na Novom groblju u Beogradu, zatekla lice sa polomljenom mesinganom vazom, za koje osnovano sumnja da je počinilo krivično delo otuđenja tuđe imovine. JKP „Pogrebne usluge" pozvalo je područnu stanicu policije koja će dalje sprovesti postupak, - glasi odgovor koji smo dobili od Informacionog centra JKP „Pogrebne usluge".

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.