Izvor: Studio B, 01.Sep.2014, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Miodrag iz ulice Omladinskih brigada 18 - gledalac kaže da izvesno vreme stanovnike okolnih zgrada uznemirava nesnosna buka restorana „Perper merak", jer ovaj lokal ima živu muziku i radno vreme do 4 ujutro.

Buka se često produži i do 4.45. Zbog ovog problema stanovnici su se obraćali komunalnoj policiji, pisali peticiju, obraćali se inspekciji za zaštitu životne sredine, SG (...), ali do rešenja svog problema nisu došli. Gledalac pita ko je izdao dozvolu/rešenje za >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << radno vreme lokala, jer smatraju da je to prava adresa na koju mogu da upute žalbu.

Odgovor:

Kako je u javljanju gledalac pomenuo samo republičku ekološku inspekciju, nije jasno da li se obraćao i gradskoj ekološkoj inspekciji, koji mogu razmatrati nivo emitovane buke, pa je zato Beokom poslao prijavu ovoj inspekciji.

U svakom slučaju, kada su u pitanju dozvole za bilo koji objekat, uvek treba početi od početka, od građevinske dozvole, tj. da li sporni objekat uopšte ima građevinsku dozvolu.

Što se tiče dozvola za radno vreme, opštinska komunalna inspekcija dužna je da kontroliše poštovanje propisanog vremena lokala.

Na pitanje sugrađana za poreklo i mesto izdavanja dozvole, odnosno radnog vremena, treba prvo znati koje je preduzeće u pitanju i kako je registrovano. Tek se onda može proveriti u APR gde je registrovano.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.