Izvor: Studio B, 22.Dec.2014, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Dragan je korisnik gasa koji do domaćinstava sprovodi firma Gas Feromont- Nova Pazova. Dobio je račun za potrošeni gas od oko 15.000 dinara i žalio se na taj račun jer nikada pre nije imao tu potrošnju.

Onda je dobio još jedan račun na kojem je bila potrošnja za 15 dana i tada se ponovo žalio jer je račun bio oko 3.000 dinara. Rečeno mu je da su mu računi takvi zbog ostataka gasa u cevima, pa je on onda pitao da li se potrošnja računa očitavanjem stanja na brojilu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ili na osnovu onoga što je u cevima. Adresa gledaoca je Majora Zorana Radosavljevića broj 299. 

 

Odgovor:

 

U preduzeću Gas-feromont a.d. odgovorili su nam da je 1. novembra 2014. povećana cena gasa i da sada iznosi 48.57 dinara bez PDV. Međutim, naplata potrošnje gasa po novoj ceni počela je 15. novembra, zbog toga je sveden račun za sav utrošen gas do tog datuma, po staroj ceni od 47 dinara bez PDV. Prvi račun koji je gledalac dobio bio je znatno veći, jer je predstavljao svođenje računa, a potom je dobio i drugi za potrošnju od 15. novembra po višoj ceni gasa. U samom računu nije bilo prostora da se to prikaže, pa je prikazano staro stanje.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.