Izvor: Studio B, 19.Dec.2014, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rubrika "Pet pitanja pet odgovora"

Dušanka ponovo pita kada će Klinički centar Srbije da dobije „zeleni laser", jer joj nije jasno da nabavka bilo kog uređaja može toliko da traje.

Naime, njen suprug bi trebalo da ima intervenciju na prostati i kada bi bilo tog lasera izašao bi već posle dva dana iz bolnice, dok klasična intervencija podrazumeva duži oporavak.

Odgovor:

Uvođenje nove metode lečenja zahteva odobrenje od strane Komisije Ministarstva zdravlja, koja vrši procenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << postojećih i utvrđuje potrebe za uvođenjem novih zdravstvenih tehnologija, potrebnih za pružanje zdravstvene zaštite koja je zasnovana na dokazima o kvalitetu, bezbednosti i efikasnosti metoda i postupaka zdravstvene zaštite. S obzirom na to da je Klinički centar Srbije u nadležnosti Republike i Ministarstva zdravlja, radi dobijanja bližih informacija obratiti se Ministarstvu zdravlja, Nemanjina 22-26, 11000 Beograd, tel: 3616-540 ili elektronskim putem na adresu www.zdravlje.gov.rs, - kaže se u odgovoru Sekretarijata za zdravstvo.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.