Ršumovićev scenario izabran za TorinoFilmLab

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2016, 00:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ršumovićev scenario izabran za TorinoFilmLab

Scenario za film "Živi" Vuka Ršumovića je među 12 odabranih iz celog sveta koji će učestvovati u okviru sekcije "Script&Pitch" jednog od najvažnijih evropskih programa za razvoj filmskih projekata - "TorinoFilmLab", saopštila je kuća "Digimedia PR".

"Script&Pitch" je napredan program za scenariste i reditelje igranih filmova koji traje devet meseci - od marta do novembra 2016. godine.

Program se sastoji od tri rezidencijalne radionice i dve online sesije i prati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kompletan proces pisanja scenarija, nudeći blisku saradnju i uvid u izazove koji su deo svakog koraka: od ideje i strukturiranja materijala kroz prvu i drugu verziju scenarija, pa sve do susreta sa specijalnom selekcionom komisijom u okviru TorinoFilmLab Meeting Event-a tokom Filmskog festivala u Torinu u novembru ove godine.

Odabrani scenariji (za prvi ili drugi film) imaju mogućnost da apliciraju za učešće u programu "TorinoFilmLab FrameWork" 2017. godine, u okviru kojeg se dodeljuju "Production Award" i "Audience Award", ali i druge nagrade.

Jedan od scenarija koji su prošle godine bili odabrani za program "TorinoFilmLab FrameWork" bio je novi projekat "Sunset" mađarskog reditelja Lasla Nemeša, čije je debitansko ostvarenje "Šaulov sin" osvojilo Gran pri Filmskog festivala u Kanu i Zlatni globus za najbolji strani film.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.