Izvor: N1 televizija, 28.Mar.2017, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rožika svakog dana čisti Novi Sad, rešili su da joj se oduže

Da li dovoljno pažnje obraćamo na male ljude oko nas? Jednoj radnici "Gradske čistoće" iz Novog Sada, zaposleni u jednom frizerskom salonu odlučili su da se oduže onako kako najbolje znaju.

Izvor: N1

Rožika Đemberi već 13 godina svakog dana čisti smeće u najužem centru Novog Sada. Nadimak Šiškica dobila je u frizerskom salonu pored kojeg svakog dana prolazi, zastane i javi se ljudima unutra. Jednog dana, vlasnik salona rekao joj je da su pripremili iznenađenje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << za nju.

"Pošto mi je izraslo gore, bilo mi je sedo na sredini kose, pitao me je da li bih došla kod njega na frizuru, u stvari kaže na iznenađenje - kao, on će meni pripremiti šampanjac. Reko', nemoj me zezati, nemoj mene, ima mladih iz firme, ima lepih devojaka, mlađe su, imaju zube, zgodne su. Kaže - baš tebe hoću, ti si mi simpatična. Ja kažem, nemoj da dobijem otkaz u firmi", priča Rožika Đemberi kako joj je stiglo iznenađenje iz frizerskog salona.

"Pa iju, pa dobiću otkaz, pa šta radiš... Ja kažem: 'Nećeš dobiti otkaz, biće rešeno sve, pustiće te'", kaže Andrija Nikitović iz frizerskog salona "Feniraj".

"Kaže, direktor je moj drug. Kaže, ja ću s njim pričati da tebe pusti za vreme radnog vremena", dodaje Rožika.

Ono što nije znala je da je sve bilo već dogovoreno sa šefom. Tretman je mogao da počne.

"Ja ušla unutra i sela, on meni odmah sipao pivo, kažem - nemoj šampanjac, da se napijem, ne smem ja za vreme radnog vremena da pijem. I on mi sipao tako čašu piva i kaže, sedi tu, sad će da te friziraju. Kaže, to je samo jedan minut… to je potrajalo dva sata", priča Rožika.

Toliko je bilo potrebno za farbanje kose, feniranje, šminkanje i sređivanje obrva. Sve to kao mali gest pažnje i zahvalnosti za posao koji svakog dana obavlja.

"Ona je ta na koju niko ne obraća pažnju, koja je u toj nekoj sivoj zoni – ona čini naš grad čistim, a mi je ne primećujemo. Ja je primećujem jer mi je simpatična i stalno se nešto šalimo, a pritom, sigurno je ona ta koja je trebalo da bude ulepšana i da joj bude ulepšan makar dan ili sat ili dva, jer je to sigurno zaslužila, a možda nije imala mogućnosti", objašnjava Andrija Nikitović zašto je salon rešio da ulepša baš ovu ženu.

Kada je posao bio gotov, Rožika je samo stavila malo karmina, obukla svoj radnički kombinezon i rekla "Lepa sam". Ispred ogledala se nije dugo zadržavala. Pozdravila se i - otišla prema svojoj kanti. Radni dan nije bio gotov, ali jeste bio ulepšan. Kao i ona sama.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.