Rovčanin: Srbija treba da ima direktan aviosaobraćaj sa Kinom

Izvor: Blic, 22.Dec.2014, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rovčanin: Srbija treba da ima direktan aviosaobraćaj sa Kinom

Direktor Kontrole leta Srbije i Crne Gore (SMATS) Radojica Rovčanin izjavio je danas da su građani koji putuju avionom apsolutno bezbedni.

Osvrnuvši se na protekli Treći sastanak lidera Kine i zemalja centralne i istočne Evrope pod nazivom "Beogradski susret", Rovčanin je rekao da bi bilo dobro da Srbija ima direktan aviosaobraćaj sa Kinom i da će Beograd biti jedan od mostova između Kine i jugoistočne i istočne Evrope. Rovčanin je u Jutarnjem programu TV Pink rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da je njegova kompanija učestvovala u kupovini gama noža za lečenje sa oko milion evra.

Na pitanje novinara koliko je ove godine njegova kompanija uplatila u srpski budžet, Rovčanin je odgovorio da je po osnovu raznih doprinosa i poreza, kao i za poplave i donacije, uplaćeno blizu 30 miliona evra. Govoreći o niškom aerodromu, Rovčanin je rekao da je SMATS uradila sve što se od nje zahtevalo i da će "verovatno kao finale biti toranj".

Rovčanin je najavio da iduće godine počinje gradnja, odnosno rekonstrukcija tornja u Tivtu i da su u toku pripreme da se uradi još jedan sekundarni radar na Besnoj Kobili. On je najavio da se priprema dokumentacija i građevinski projekti za toranj u Beogradu, koji će biti jedna od monumentalnih građevina na aerodromu. Rovčanin je rekao da je njegova kompanija odgovorna za vazdušni prostor Srbije, Crne Gore, jedan deo južnog Jadrana i 55 odsto prostora gornjeg vazdušnog sloja BiH.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.