Izvor: Nezavisne Novine, 14.Feb.2016, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roterdam: Kližan osvojio titulu

Martin Kližan osvojio je titulu na turniru iz Serije 500 u Roterdamu, pošto je u finalu savladao Gaela Monfisa sa 6:7 (1-7), 6:3, 6:1.

Slovak je na spektakularan način osvojio trofej – u četvrtfinalu sa Bautistom Agutom spasao je pet meč lopti, zatim je spasao još tri u polufinalu sa Mauom, a i sada se vratio poslije seta zaostatka.

“Ne mogu da vjerujem da se ovo dogodilo, bio mi je san da budem na nivou svih tih nevjeorvatnih igrača. Svakog dana igrao sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << mečeve od tri sata i jedino što sam mogao da uradim jeste da se borim. Ovo je najbolji rezultat u mojoj dosadašnjoj karijeri, ponosan sam“, kazao je 26-godišnji momak rođen u Bratislavi.

U prvom setu finala Kližan je propustio šest brejk lopti i na kraju je popustio u taj brejku, ali to ga nije obeshrabrilo i osvojio je drugi set zahvaljujući brejku u osmom gemu poslije Monfisove duple greške.

U odlučujućem setu Kližan je bio superioran, u prvih pet gemova izgubio je samo šest poena i lako je došao do najvećeg trofeja u karijeri.

Prethodno je Slovak osvojio tri titule iz Serije 250, a za četvrtu pobjedu u svom četvrtom finalu biće nagrađen sa 363.400 evra. Osim toga, Kližan bi u ponedeljak na novoj ATP listi trebalo da skoči za 16 mijesta i da postane 27. igrač planete, tri mjesta slabije od njegovog najboljeg plasmana.

Sa druge strane, Monfis je nastavio sa lošim igrama u duelima za trofej – ima pet titula, ali i čak 18 izgubljenih finala.

(N.N/B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.