Roleks: Premijer Renci da se izvini

Izvor: B92, 06.Maj.2015, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roleks: Premijer Renci da se izvini

Švajcarski proizvođač luksuznih satova Roleks tražio je izvinjenje od italijanskog premijera i ministra unutrašnjih poslova.

Naime, premijer i ministar su nasilne demonstrante koji su prošle nedelje devastirali delove Milana nazvali "bogatim, razmaženim derištima koja nose roleks", javlja agencija Rojters.

U otvorenom pismu objavljenom u vodećim italijanskim listovima, kompanija Roleks nastoji da ospori izjave koje su italijanski političari dali nakon što je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policija prošle nedelje bacila suzavac na demonstrante koji su bacali kamenice i molotovljeve koktele po Milanu, razbijajući tako izloge prodavnica.

U obraćanju parlamentu posle nereda, koji su održani protiv Svetske izložbe u Milanu, italijanski ministar unutrašnjih poslova Angelino Alfano je rekao da su fotografije policije pokazale da je jedan od demonstranata koji je razbio izlog banke nosio sat marke "roleks".

"Juče na ulici video sam huligane koji nose kapuljače, i bogata, razmažena derišta sa roleksom", rekao je Alfano u parlamentu.

Posle toga, italijanski premijer Mateo Renci je zahvalio građanima Milana za saniranje štete koju su, kako je rekao, napravili "pojedinci sa roleksima, koji su išli po gradu, uništavajući izloge prodavnica".

Ovakve izjave, međutim, nisu naišle na dobre reakcije švajcarskog proizvođača satova, pa je generalni direktor Roleksa za Italiju, Đanpaolo Marini, u otvorenom pismu poručio da nizak kvalitet fotografija, na kojima se vide demonstranti, ostavlja značajnu sumnju u pogledu toga da li oni uopšte nose "roleks" i da li je reč o originalu ili jeftinijoj kopiji kupljenoj na italijanskim ulicama.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Italijanski ministar "uvredio" Roleks, kompanija traži izvinjenje

Izvor: Blic, 06.Maj.2015

Švajcarski proizvođač luksuznih satova Roleks tražio je danas izvinjenje od italijanskog premijera i ministra unutrašnjih poslova, jer su nasilne demonstrante koji su prošle nedelje devastirali Milano nazvali "bogatim, razmaženim derištima koja nose - rolekse"...U otvorenom pismu objavljenom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.