Rok demonstrantima da napuste ministarstvo / VIDEO

Izvor: B92, 01.Sep.2015, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rok demonstrantima da napuste ministarstvo / VIDEO

Libanskim demonstrantima, koji su ušli u Ministarstvo ekologije zahtevajući ostavku resornog ministra, dat je rok od pola sata da izađu, javljaju lokalni mediji           

Ostalo je nejasno šta će se desiti ako odbiju da odu, preneo je Rojters.

Nezadovoljni građani ušli su u zgradu Ministarstva ekologije u Bejrutu zahtevajući da resorni ministar podnese ostavku, javili su lokalni mediji.

Demonstranti odbijaju da napuste prostorije ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok im zahtev ne bude ispunjen.

Policija je blokirala sve ulaze u zgradu, prenosi "Raša tudej" navode medija.

Današnji protest je deo višednevne kampanje "Smrdiš", a demonstranti su u nedelju postavili ultimatum vladi da do utorka uveče ispuni njihove zahteve.

Među zahtevima demonstranata je i nalaženje rešenja za krizu zbog neodnošenja smeća koja traje od sredine jula, ostavka ministra ekologije i raspisivanje novih parlamentarnih izbora.

U nedelju je u Bejrutu protestovalo više hiljada ljudi, a protest je pratilo i nekoliko incidenata sa policijom.

Premijer Libana Salam Tamam priznao ​je nedavno ​da je problem smeća kap koja je prelila čašu i izazvala gnev javnog mnjenja.

On je rekao da će Vlada uskoro naći rešenje za krizu, osuđujući političke podele koje parališu institucije.

Prvi put od građanskog rata (1975-1990), Liban je bez šefa države više od godinu dana.

Zemlja je podeljena između koalicije koju predvodi moćni šiitski Hezbolah uz pomoć Damaska i Teherana i koalicije s bivšim premijerom Saadom Haririjem na čelu, sunitom, koji ima podršku SAD i Saudijske Arabije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.