Roditelji obnovili učionicu

Izvor: RTS, 02.Sep.2015, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji obnovili učionicu

Da bi svojoj deci priuštili što lepši polazak u školu roditelji trećeg jedan odeljenja na mađarskom jeziku u Osnovnoj školi "Moša Pijade" u Debeljači zajedno su sa njihovim nastavnikom odlučili da potuno obnove i ulepšaju učionicu.
Nastavnik Antal Ferenc je preko raspusta školski dnevnik zamenio bušilicom i čekićem, jer je želeo da pomogne roditeljima koji su se dogovorili da sami ulepšaju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << boravak svojoj deci u školi. Oni su i prikupili novac za sve radove.

"Trudimo se sve da naičimo. Kad imamo ovakve roditelje nije teško da uzmem bušilicu, šrafciger i sve što treba, jer sve je to za dobro naše dece", kaže Antal Ferenc, profesor razredne nastave na mađarskom jeziku.
Učionica je okrečena, radijatori su prefarbani, ulepšani su zidovi, a napravljen je i pano za dečije radove.
"Deca ovde provode više od pola dana i zato smo odlučili da im ulepšamo ovaj prostor. Želimo da im učionica bude čista i lepa i da se raduju kada kreću u školu",  kaže jedan od roditelja Monika Solnoki.
Ovo nije prvi put da se roditelji u ovoj školi na ovakav način organizuju.
"I pošle godine smo obnovili kabinet za hemiju i fiziku. Tamo sam profesor,a sad sam ovde kao roditelj da pomognem da se sredi i ova učionica", kaže nastavnica Eva Đeri-Lukač.
Opština Kovačica je izdvojila oko 12 miliona dinara za održavanje sedam osnovnih i jedne srednje škole.
"Sređeni su svi toaleti, stolarija. Trudimo se da nam đaci borave u toplim učionicama i da imaju adekvatne uslove za rad.Pored toga opština je izdvojila i sredstva za tekuće troškove i za popravke i održavanje,ali i za zamenu dotrajalih klupa i stolica i drugih nastavnih učila", kaže Jarmila Ćendić, zadužena za društvene delatnosti u opštini Kovačica.
U Osnovnoj školi "Moša Pijade" nemaju problema sa viškom zaposlenih, već je stalno otvoren konkurs za prijem nastvanika na mađarskom jeziku i nastavnika matematike.
rts.pancevo@rts.rs
+381 13 342 555

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.