Roćen: Ni Beograd ne može da ugrozi stabilnost Crne Gore

Izvor: Politika, 25.Nov.2011, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roćen: Ni Beograd ne može da ugrozi stabilnost Crne Gore

PODGORICA – Ministar spoljnih poslova i evropskih integracija Milan Roćen tvrdi da Crna Gora nikada nije niti će ikada biti u opasnosti da bilo ko, pa ni Beograd, može ugroziti njenu stabilnost i nezavisnost.

„Takvih pokušaja ima i uvek će biti, jer neke strukture u Srbiji nikako da prežale to što je Crna Gora postala nezavisna. Što se više budemo približavali i jedni i drugi Briselu, toga će biti sve manje”, rekao je Roćen podgoričkim „Vijestima”.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << tvrdi i da u vrhu vladajuće Demokratske partije socijalista (DPC) ne razmišlja o promeni strateškog kursa Crne Gore koji predviđa ulazak u EU, bez obzira što Evropu trese kriza.

Roćen je rekao da „prepucavanja” šefa države Filipa Vujanovića i predsednika parlamenta Ranka Krivokapića ne doprinose afirmaciji Crne Gore na međunarodnoj sceni.

Na pitanje da li misli da treba izbrisati treću i četvrtu strofu himne, što Vujanović zagovara sa obrazloženjem da je njihov autor nacista, Roćen je kazao da sve četiri strofe himne ponosno sluša i peva: „Stvarno ne bih ulazio u autorstvo stihova, među kojima je i onaj najljepši – da je večna Crna Gora”.

Roćen je rekao da nije sada neophodno priču o himni potencirati sa tog nivoa: „Nema potrebe da to bude goruća tema u Crnoj Gori. Neke stvari prosto treba prepustiti vremenu”, kaže on.

Tanjug

objavljeno: 25/11/2011

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ROĆEN: NIKO NE ZNA ŠTA ĆE BITI 9. DECEMBRA

Izvor: Kurir, 25.Nov.2011

PODGORICA - Crnogorski ministar spoljnih poslova i evropskih integracija Milan Roćen izjavio je da niko ne može sa sigurnošću da kaze šta će Savet ministara EU 9. decembra odlučiti o datumu početka pregovora Crne Gore za pristupanje toj zajednici...Roćen je za podgoričke "Vijesti" rekao da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.