Robovlasnik iz Bihaća žrtvu silovao i tjerao na prosjačenje

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Apr.2015, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robovlasnik iz Bihaća žrtvu silovao i tjerao na prosjačenje

BIHAĆ - Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Bihaća priveli osobu inicijala A.O. (1968) zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo trgovine ljudima.

Pripadnici SIPA su pretresli objekat koji koristi navedena osoba s ciljem pronalaska predmeta i tragova koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku, javlja Klix.

Navedene aktivnosti realizovane su po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je iz SIPA.

Provedenim istražnim radnjama utvrđeno je da je A.O. žrtvu trgovine ljudima "kupio" a zatim držao u ropskom odnosu u periodu dužem od dvije godine, te upotrebom sile i drugim oblicima prinude primoravao da svakodnevno prosjači i donosi mu novac koji pribavi na taj način, izlažući je pri tome svakodnevnom fizičkom, psihičkom i seksualnom nasilju.

Žrtva je punoljetna ženska osoba sa blagom mentalnim onesposobljenjem, a ona je trenutno zbrinuta na adekvatan način, javili su iz SIPA.

SIPA je u prethodnom periodu Tužilaštvu BiH podnijela Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocima protiv nekoliko osoba u ovom predmetu, a provedenim istražnim radnjama utvrđene su nezakonite aktivnosti osumnjičenih osoba.

Osoba lišena slobode biće privedena u službene prostorije SIPA, gdje će se nad njom izvršiti kriminalistička obrada, nakon čega će biti predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.