Izvor: Nezavisne Novine, 20.Jan.2017, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robinjo ponovo u dresu Brazila

Selektor Brazila Tite za humanitarnu utakmicu protiv Kolumbije pozvao je igrače iz nacionalnog šampionata, a na spisku se nalazi i Robinjo.

Nekadašnji fudbaler Real Madrida, Mančester sitija i Milana, Robinjo, od 2015. godine i Kopa Amerika nije nastupao za reprezentaciju Brazila.

Brazil i Kolumbija će na stadionu "Žoao Avelanž" u Rio de Žaneiru odigrati humanitarnu utakmicu koja za cilj ima da prikupi finansijska sredstva za porodice žrtava avionske nesreće >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u kojoj je poginulo 19 fudbalera brazilskog kluba Šapekoense.

Navijači Šapekeonse očekivali su da će selektor Tite za utakmicu protiv Kolumbije uputiti počasni poziv za reprezentaciju golmanu Nivaldu i igraču sredine terena Nenemu, koji su poslije avionske nesreće okončali fudbalsku karijeru.

Umjesto toga, Tite je pozvao kondicionog trenera Paola Paiksaa, oca Andersona, koji je bio kondicioni trener Šapekoensea, ali je poginuo u avionskoj nesreći.

"Svi igrači koji se nalaze na spisku za utakmicu protiv Kolumbije imaju budućnost u reprezentaciji. To je bio jedan od kriterijuma za poziv", rekao je Tite.

Za utakmicu između Brazila i Kolumbije do sada je prodato oko 5.000 ulaznica. Na spisku selektora Titea nalaze se:

Golmani: Aleks Muralja (Flamengo), Danilo Fernandes (Internasional) i Veverton (Atletiko Paranaense).

Odbrana: Fagner (Korintijans), Markos Roha (Atletiko Mineiro), Fabio Santos (Atletiko Mineiro), Žorže (Flamengo), Rodrigo Kajo (Sao Paulo), Pedro Žeromel (Gremio), Vitor Ugo (Palmeiras) i Luan (Vasko da Gama). Sredina terena: Kamilo (Botafogo), Dijego (Flamengo), Enrike (Kruzeiro), Rodriginjo (Korintijans), Valas (Gremio), Vilijan Arao (Flamengo), Lukas Lima (Santos) i Gustavo Skarpa (Fluminense). ;

Napadači: Dudu (Palmeiras), Dijego Souza (Sport Resife), Luan (Gremio) i Robinjo (Atletiko Mineiro).

(B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.