Riječice ugrozile 200 domaćinstava

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Mar.2015, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Riječice ugrozile 200 domaćinstava

UB - U Ubu i okolnim selima nabujale rječice ugrozile su više od 200 domaćinstava, rekao je načelnik Opštinskog štaba za vanredne situacije Branislav Sarić.

"Reka Gračica imala je tokom prepodneva blag porast vodostaja, međutim nakon toga je pobesnela. U Sovljaku je ugrozila tri zaseoka, a u gradu Ubu čak 200 domaćinstava", rekao je Sarić, prenosi portal www.kolubarske.rs.

Poplava prijeti naselju Ubska dolina i stambenim objektima u ulicama Slavoljuba Milivojevića, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Rajka Mihailovića, Alekse Martića, Tamnavskoj, Save Bojanića, Puje Pandurovića, Svete Popovića i nizvodno kroz Bogdanovicu, sve do uliva rijeke u Tamnavu.

Štab pokušava da ih brani džakovima pijeska i mehanizacijom, uz borbu da voda ne prodre u kuće.

Trenutno se ojačavaju nasipi na Gračici, gdje su pored 50 radnika Komunalnog preduzeća "Đunis" angažovani i ubski vatrogasci, 15 ljudi iz Odjeljenja specijalizovane jedinice Sektora za vanredne situacije MUP-a za spasavanje na vodi i pod vodom i oko 250 građana.

U selu Takovo rječica Klenovica je poplavila pet domaćinstava i prekinula saobraćaj na putu Ub - Šabac uz dalju tendenciju rasta.

Izlile su se i rječice Banjankuša, Dokmirica, Bukovica i Kladnica, koje su stvorile vodene oaze i oštetile poljoprivredne usjeve, a za sada nisu ugrozile domaćinstva.

"Mehanizacija je u pripravnosti jer se tokom noći očekuje još jedan plavni talas. U naredna 24 sata pratićemo situaciju i intervenisati prema prioritetima na osnovu izveštavanja poverenika Civilne zaštite i građana", rekao je Sarić.

Sarić je rekao da vodostaj na rijeci Ub trenutno stagnira, dok na Tamnavi blago raste.

FOTO ARHIVA

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.