Renci: Italija ne može da primi isti broj miranata 2017.

Izvor: B92, 25.Okt.2016, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Renci: Italija ne može da primi isti broj miranata 2017.

Rim -- Italijanski premijer Mateo Renci izjavio je da Italija ne može i naredne godine da izađe na kraj sa istim brojem pridošlih migranata kakav je u 2016.

U intervjuu za državnu tv RAI, Renci je ponovio pretnju da će staviti veto na podelu fondova EU onim zemljama koje odbiju da pomognu Italjii i Grčkoj koje su primile na stotine hiljada migranata u protekle tri godine.

Renci je dodao da se priliv migranata mora ograničiti do marta naredne godine, ne precizirajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šta će se dogoditi ako to ne bude slučaj, javio je Rojters.

Od petka do nedelje, italijanska obalska straža je koordinirala operacije u kojima je spaseno više od 6.000 migranata na moru, a broj pridošlih izbeglica u ovoj godini se do sada popeo na gotovo 155.000.

Toliko migranata je došlo tokom čitave 2015. godine, podsetio je Rojters.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ITALIJANSKI PREMIJER: Ne možemo da primimo isti broj migranata i u 2017, drugi moraju da učine više

Izvor: Kurir, 25.Okt.2016

...U intervjuu za državnu TV RAI, Renci je ponovio pretnju da će staviti veto na podelu fondova EU onim zemljama koje odbiju da pomognu Italjii i Grčkoj koje su primile na stotine hiljada migranata u protekle tri godine..Renci je dodao da se priliv migranata mora ograničiti do marta naredne godine,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.