Rekordan broj sportista i disciplina na Nevesinjskoj olimpijadi

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Avg.2014, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordan broj sportista i disciplina na Nevesinjskoj olimpijadi

NEVESINJE - Tradicionalnim konjskim trkama na Bratačkom lugu pored Nevesinja, pred oko 8.000 gledalaca, u nedjelju naveče završena je 139. Nevesinjska olimpijada.

Ova manifestacija je u osam takmičarskih dana okupila više od 1.300 sportista iz regiona koji su se takmičili u 47 disciplina, što je rekordan broj do sada. Najatraktivniji dio Olimpijade bile su konjske trke, na kojima je u tri odvojena takmičenja i među 27 grla na velikoj trci trijumfovao konj Marmaris Šumeje Dedović >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << iz Ilidže. Drugo mjesto zauzeo je konj Derviš Refika Đogića iz Velike Kladuše, a treće Blejk Lajf Zijada Okanovića iz Gradačca.

U trci arapskih konja prvu i treću stepenicu pobjedničkog postolja zauzela su grla Steva Teletine iz Nevesinja, a druga nagrada je pripala Vladimiru Vukotiću iz Danilovgrada, dok je u trci bosansko-brdskih konja trijumfovao Vranac Marka Ostojića iz Žabljaka, drugi je bio Miško Mijata Cvijetića, a treća Zvjezdana Jefta Mučibabića iz Gacka.

Najatraktivnija viteška disciplina potezanja konopa dobila je novog šampiona, ekipu iz Bosanskog Petrovca, koja je u finalu pobijedila nevesinjske konopaše društva "Srpski soko", dok je prošlogodišnji pobjednik skoka udalj Aleksandar Bundalo iz Prigrevice i ovoga puta ponovio uspjeh, osvojivši i zlatnu medalju skoka uvis.

Dugogodišnji učesnik Olimpijade, Nevesinjac Radomir Andrić, i ove je godine, 28 put, trijumfovao u trci u džaku, dok je u penjanju na stub najviše spretnosti i brzine pokazao Aleksandar Krajišnik iz Užica.

Pobjednik skoka na mijeh je Luka Parežanin iz Bileće, a u trci sa jajetom u kašici najbolje vrijeme, petu godinu zaredom, imao je Aleksandar Čabrilo.

Pobjednik trke po brvnu je Blagoje Pašajlić, a boj na brvnu je obilježio Danilo Kovačević, oba iz Nevesinja.

Najbolji hitac u bacanju kamena s ramena ostvario je Radovan Zeković iz Šavnika, dok je u potezanju klipa trijumfovao dugogodišnji pobjednik ove discipline Dragan Zubac iz Nevesinja.

Posebnu atrakciju na Nevesinjskoj olimpijadi izazvao je nastup djevojaka iz KUD "Lim" iz Berana, koje su se oprobale u do sada čisto muškim disciplinama - penjanje na stub i skakanje na mijeh. Maja Ralević se čak i popela na stub visok deset metara, što su publika i rivali pozdravili velikim aplauzom.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.