Recept za najukusniji bešamel sos

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2015, 03:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recept za najukusniji bešamel sos

Bešamel sos je osnova svake dobre kuhinje. Sprema se na više načina, a kako će ispasti zavisi od prave kombinacije putera, mleka, brašna i začina.

Bešamel sos se koristi u pripremi lazanja, raznih pasta ili povrća, a služi i kao osnova za pripremu drugih sosova. Ovaj osnovni recept možete obogatiti začinima po želji, a veoma je ukusan ako se doda i sir.

* 70 g maslaca

* 30 g brašna

* 800 ml mleka

* 2 kašičice soli
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
* 1/2 kašičice muskatnog oraščića

Zagrejte maslac na srednjoj temperaturi dok se ne otopi. Dodajte brašno i mutite dok ne dobijete glatku masu. Kuvajte sos na srednjoj temperaturi oko 6-7 minuta, dok ne poprimi svetlu boju zlata.

U međuvremenu, u posebnoj posudi zagrejte mleko do tačke ključanja (ali ne dozvolite da počne da vri). Smesi sa maslacem dodajte postepeno, šolju po šolju, vrućeg mleka uz neprekidno mešanje. Neka sos počne da ključa, kuvajte 10 minuta konstantno mešajući. Dodajte so i oraščić i ostale začine po želji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.