Real ubija 500 miliona evra duga jednim potezom!

Izvor: Mondo, 21.Sep.2014, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Real "ubija" 500 miliona evra duga jednim potezom!

Ukoliko bi promenio ime stadiona, Real Madrid bi aktuelni dug od 600 "i kusur" miliona evra da svede na svega 100...

Foto: Guliver/Getty Images/Stuart Franklin TVRĐAVA: Santijago Bernabeu stadion dobio je ime po bivšem igraču, treneru i predsedniku Reala.

Španski fudbalski prvoligaš i aktuelni prvak Evrope madridski Real mogao bi da inkasira oko 500 miliona evra za promenu imena stadiona u Abu Dabi Santjago Bernabeu.

Kako tvrdi "Marka", čelnici Reala >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su na korak od potpisivanja najunosnijeg sponzorskog ugovora u istoriji kkluba, po kome bi Real godišnje do 2034. dobiijao u proseku 25 miliona evra.

Španski list prenosi da se madridski klub već dogovorio o promeni imena stadiona sa kompanijom IPIC (Međunarodna naftna investiciona kompanija), koja je u stopostotnom vlasništvu emirata iz Abu Dabija.

Ugovor bi bio potpisan na 20 godina.

Trend nazivanja stadiona po imenima spnzora - arapskih kompanija, već postoji u Evropi, tako da Arsenalov stadion nosi ime Emirata, a stadion Mančester Sitija se zove Etihad.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.