Izvor: Nezavisne Novine, 20.Avg.2017, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razveli se zbog nedostatka toaleta

DŽAJPUR - Sud u indijskoj državi Radžastan dozvolio je ženi da se razvede od supruga, jer u njihovoj kući nije bilo toaleta.

Sud je presudio u korist žene koja je tvrdila da neuspjeh njenog supruga da napravi toalet tokom petogodišnjeg braka predstavlja surovost.

Sudija Radžendra Kumar istakao je da žene u selima često trpe fizičku bol jer moraju da čekaju mrak da bi napolju vršile fiziološke potrebe.

On je "pražnjenje crijeva na otvorenom", >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << što je veliki problem u Indiji, nazvao sramotnim i smatra torturom to što se ženama uskraćuje bezbjedno okruženje za "olakšanje".

U Indiji je razvod dozvoljen ukoliko se pred sud iznese dokaz poput surovosti, nasilja ili neprikladni finansijski zahtjevi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Razvela se od supruga jer nije napravio toalet

Izvor: Radio 021, 21.Avg.2017, 07:35

Sud u indijskoj državi Radžastan dozvolio je ženi da se razvede od supruga, jer u njihovoj kući nije bilo toaleta...Sud je presudio u korist žene koja je tvrdila da neuspeh njenog supruga da napravi toalet tokom petogodišnjeg braka predstavlja surovost...Sudija Radžendra Kumar istakao je da žene...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.