Izvor: Nezavisne Novine, 12.Avg.2016, 07:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razvedravanje i poraste temperature, u BiH danas do 28 stepeni

BANJALUKA - Danas prije podne pretežno oblačno vrijeme u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. U ostalim dijelovima Bosne mala do umjerena oblačnost.

U drugoj polovini dana u Bosni će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini sunčano. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 7 i 12°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 19 i 24°C, u Hercegovini od 24 do 28°C.

U subotu u Hercegovini sunčano. U Bosni umjereno, sredinom dana u sjevernim područjima prolazno i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar u većem dijelu Bosne slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 12°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 20 i 25°C, u Hercegovini od 26 do 30°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama ujutro će biti magle. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 13°C, na jugu i zapadu Hercegovine od 16 do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30°C, na jugu i zapadu Hercegovine do 32°C.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.