Rat oca i direktorke škole;Odbor: Nema nasilja nad detetom

Izvor: B92, 08.Dec.2016, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rat oca i direktorke škole;Odbor: Nema nasilja nad detetom

Otac jedne učenice osmog razreda iz Irigu tvrdi da njegovu ćerku mesecima psihički zlostavlja direktorka te škole.

On tvrdi i da je direktorka pokrenula peticiju kojom traži podršku za sebe u ovom slučaju. Obratio se svim nadležnima, koji su se uključili u rešavanje problema.

Jedna peticija učenika i jedna kutija za primedbe direktorki škole bila je povod da se njegova ćerka nađe u središtu psihičkog zlostavljanja. To tvrdi otac učenice osmog razreda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Irigu.

Objašnjava da je direktorka, videvši u kutiji uvredljive poruke na svoj račun i nakon peticije kojom su učenici podržali jednog nastavnika, u toku nastave pozvala njegovu ćerku u kabinet, kada je, kako tvrdi, optužila da je organizator svega.

“Samo dovođenje deteta bez prisustva mene ili bilo kog ko bi stao u zaštitu deteta, je način zlostavljanja. Kasnije, posle par dana je srela u hodniku i isto je pitala gde ti je sad podrška, gde ti je razredna, gde su nastavnici što te podržavaju i bilo bi šteta da tako lepa devojka bude izbačena iz škole”, naveo je otac učenice OŠ “Dositej Obradović” Marko Kokir.

Otac tvrdi da je, osim pretnjama, njegovo dete izloženo i diskriminaciji od direktorke.

“Gde je direktorka rekla eto mi smo te primili pre tri, četiri godine, a ti nam tako vraćaš. Što znači da oni su našli moje dete na ulici, prikrili je kod njih i onda su joj dali sve što poželi i ona sad mora da radi sve što oni kažu”, dodao je on.

Od direktorke škole B92 nije uspeo da dobije komentar u vezi sa ovim optužbama.

Direktorka škole Sanja Nikolić odbila je da da izjavu našoj televiziji, rekavši da je postupak još u toku. Ipak, u telefonskom razgovoru nam je naglasila da je školski odbor utvrdio da nije bilo psihičkog nasilja.

U školski odbor otac nema poverenja i zbog toga se obratio i Pokrajini. U odgovoru B92 na pitanje šta je inspekcija utvrdila i kako oni ocenjuju ophođenje direktorke prema učenici, resorni sekretar je odgovorio.

“Prosvetni inspektor nije ovlašćen da umesto organa škole utvrđuje postojanje nasilja u školi i preispituje njihovu procenu i odluku”, naveo je pokrajinski sekretar za obrazovanje Mihalj Njilaš.

Resorni sekretarijat je, rešenjem od 28. novembra, između ostalog, naložio direktorki da uskladi Tim za borbu protiv nasilja, koji će u roku od 10 dana ponovo preispitati navode oca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.