Izvor: Nezavisne Novine, 29.Jun.2016, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste broj žrtava u terorističkom napadu u Istanbulu

ISTANBUL - U samoubilačkom terorističkom napadu u Istanbulu poginula je 41 osoba, a 239 ljudi je ranjeno, saopštila je danas kancelarija guvernera ovog turskog grada.

To znači da je ovo bio najsmrtonosniji napad u Turskoj ove godine. Desetoro poginulih su stranci, a tri osobe imaju dvojno državljanstvo, navodi se u saopštenju.

Zasad je poznato da je među žrtvama najmanje 23 turskih državljana, kao i najmanje deset stranaca i tri osobe sa dvojnim državljanstvom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
Kako je ranije saopštio srpski konzul Zoran Marković, među poginulima i povrijeđenima u terorističkom napadu na aerodrom u Istanbulu nema srpskih državljana.

Turski zvaničnici su saopštili da su među poginulima dvije osobe iz Tunisa, i po jedna iz Uzbekistana, Kine, Irana, Ukrajine i Jordana.

Iz bolnica je poslije ukazane pomoći pušteno 109 osoba, dodaje se u tekstu. Za sada nijedna grupa nije preuzela odgovornost za samoubilačku akciju trojice napadača.

Turske vlasti saopštile su da je pokrenuta istraga i vjeruju da iza napada stoji organizacija "Islamska država".

Teroristički napad na najvećem aerodromu u Turskoj glavna je vijest u svijetu, ali i tema na društvenim mrežama gde se najviše šeruje jedna potresna fotografija.

Na toj fotografiji napravljenoj poslije napada vidi se muškarac sa krvavom djevojčicom u rukama.

U pozadini se vidi taksi, a kako su mediji prenijeli da su taksisti sa aerodroma prevozili ranjene u bolnicu pretpostavlja se da je ova fotografija nastala upravo na ulazu u neku bolnicu.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yapılan saldırıyı kınamıyoruz.

Yapan hırt teröristlerin öldürülmesini istiyoruz pic.twitter.com/mohslj616L

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raste broj žrtava: Teroristi ubili 41 osobu, 13 stranaca

Izvor: Press, 29.Jun.2016

eroristi su u napadu na aerodrom "Kemal Ataturk" ubili 41 osobu, a ranjeno je 239 ljudi, saopštili su turski zvaničnici novi bilans. . foto: b92.net. Zasad je poznato da je među žrtvama najmanje 23 turskih državljana,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.