Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Dec.2014, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast rublje nakon rekordnog pada

Vrednost ruske rublje danas je porasla, pošto je prošle nedelje zabeležen rekordni pad njene vrednosti u odnosu na dolar i evro.

Jutros je evro mogao da se kupi za 69,20 rubalja, dok je u petak uveče koštao 72,46 rubalja.

Zbog sankcija koje je Zapad uveo Rusiji i pada cene nafte u svetu, poslednjih meseci sve više opada i vrednost rublje. Njena najniža vrednost je zabeležana u utorak, kada je jedan evro koštao 110 rubalja.

Uprkos današnjem porastu, vrednost rublje je za 40 odsto niža nego početkom ove godine.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska vlada ograničava izvoz žitarica

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Dec.2014

Ruska vlada najavila je danas uvođenje carinskih ograničenja kako bi smanjila izvoz žitarica, u nadi da će time povećati potražnju i smanjiti cene na unutrašnjem..tržištu, uzdrmanom padom rublje...Ta mera će u roku od 24 časa biti predstavljena ruskom premijeru Dmitriju Medvedevu, izjavio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.