Rasprava o Zakonu o ministarstvima, odbor odbacio amandmane

Izvor: N1 televizija, 26.Jun.2017, 10:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasprava o Zakonu o ministarstvima, odbor odbacio amandmane

Poslanici Skupštine Srbije počeli su razmatranje amandmana na izmene i dopune Zakona o ministarstvima kojima je predviđeno osnivanje dva nova resora, za zaštitu životne sredine i za evropske integracije.

Odbor za pravosuđe parlamentu je predložio amandman, kojim se precizira delokrug rada Ministarstva za zaštitu životne sredine. Predloženo je da delokrug rada budu i poslovi u vezi sa podrškom projektima u oblasti životne sredine za čiju realizaciju su Srbiji na raspolaganju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sredstva iz pretpristupnih fondova EU, donacije i drugi oblici razvojne pomoći.

Na taj zakon poslanici su predložili 132 amandmana, ali odbor nije prihvatio nijedan.

Predlagač zakona je poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović, a zahtev za vanredno zasedanje sa tom tačkom dnevnog reda potpisala su 152 poslanika vladajuće koalicije.

Skupština Srbije je u subotu, 24. juna, završila načelnu raspravu, a krajni rok da nova Vlada bude izbarana ističe u ponoć 30. juna.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je za mandatara Vlade predložio dosadašnju ministarku državne uprave i lokalne samouprave Anu Brnabić.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.