Izvor: N1 televizija, 05.Maj.2016, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raskol u vrhu turske države

A jedna od vesti dana u svetu je ostavka turskog premijera Ahmeta Davutoglua na mesto šefa vladajuće Partije pravde i razvoja, što znači i da više neće moći da predvodi vladu. Ta odluka tumači se kao raskol sa šefom države Redžepom Taipoim Erdoganom, koji promenom ustava, zemlju želi da pogura ka predsedničkom sistemu.

Izvor: N1
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

ŠTA ODLAZAK DAVUTOGLUA ZNAČI ZA EU I TURSKU: Da li se Erdogan uplašio moći svog premijera?

Izvor: Kurir, 05.Maj.2016

..."Tokom proteklih nekoliko nedelja Davutoglu je postajalo sve zabrinutiji zbog "talasanja" van svoje pozicije On je imao pravo da bude frustriran Krajem aprila njegov uticaj na svoju AK partiju je oslabljen, kada su partijski šefovi odlučili da ga spreče u postavljanju pokrajinskih funkcionera Davutoglu...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.