Rahoj traži da ponovo bude premijer Španije

Izvor: Telegraf.rs, 31.Avg.2016, 00:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rahoj traži da ponovo bude premijer Španije

Tehnički premijer Španije Marijano Rahoj zatražio je danas da ponovo bude na čelu vlade, iako u prvom krugu glasanja u Parlamentu nije dobio dovoljan broj glasova za njeno formiranje.

Drugi krug glasanja zakazan je za sutra, a nakon njega počeće da teče rok od dva meseca za formiranje vlade.

Ukoliko vlada ne bude formirana, Parlament će automatski biti raspušten, što će dovesti do ponovnih izbora, trećih u poslednjih godinu dana.

Rahoj je zatražio od >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Parlamenta da podrži manjinsku, konzervativnu vladu, navodeći da je to "jedina mogućnost da Španija dobije umerenu vladu, koja se neće upuštati u avanturu radikalizma i neefikasnosti".

Na parlamentarnim izborima u decembru prošle i u junu ove godine, nijedna od četiri parlamentarne stranke nije dobila potrebnu većinu glasova za formiranje vlade.

Foto: AP/Tanjug

Rahojeva konzervativna Narodna partija uspela je da dobije podršku manjinske stranke centra Sijudadanos (Građani), čime je obezbedila 170 glasova u Parlamentu, što je šest manje od apsolutne većine.

U drugom krugu glasanja Rahoju neće biti potrebna apsolutna većina, već će biti dovoljno da se opozicioni socijalisti uzdrže od glasanja.

(Telegraf.rs / Beta)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.